منتدي @ ايـــــام و بنعشـــــــها @ esprit habib
منتدايات ايــــــــــام و بنعشـــــها ترحب بكم ونتمني لكم قضاء اسعد الاوقات
ونتشرف بأنضمامك الينا

omar zayed



منتدي @ ايـــــام و بنعشـــــــها @ esprit habib

منتدي @ ايــــــام و بنعشهــــا @ يرحب بكم
 
الرئيسيةمكتبة الصوربحـثالتسجيلدخول
شاطر | 
 

 طريقة تحضير الطعميه المصريه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملكه المنتدى



عدد المساهمات: 2
تاريخ التسجيل: 10/12/2010
العمر: 17

مُساهمةموضوع: طريقة تحضير الطعميه المصريه    الجمعة يناير 14, 2011 2:16 pm

احنا كشعب مصرى بنحب الطعميه وخصوصا يوم الجمعه
وكمان بنحب اى زيوت تخلينا منفهمش حاجه على الصبح






المقادير:

1- 1/2 كيلو فول مدشوش

2- ربطه شبت (من ام هريدى)

3- ربطه كرات اخضر(بردو من ام هريدى)

4- شطه , كمون , ملح

5- بصله كبيره + بعض فصوص من الثوم

طريقه التحضير :

1- ينقى الفول ويغسل وينقع بالماء لمده 6:5 ساعات

2- بعد ذلك يصفى الفول من الماء

3- تقطع الخضره بعد غسلها والبصل والثوم

4- بعد ذلك يفرموا بمفرمه اللحم او مفرمه الكهرباء

حتى تنعم

5- وتكيس فى اكياس وتوضع فى الفريزر

6- عند قليها يخرج الكيس من الفريزر حتى يفك من التجميد

7- نضع عليه الملح والبهارات وقليل من الكربوناتو

8- نحضر الزيت ويغلى وتشكل الطعميه الى اقراص

8- تبلل اليد بالسمسم والكسبره الناشفه وتبطط الاقراص

وتوضع فى الزيت حتى تستوى

وتوضع اقراص الطعميه على ورق نشاف

حتى يصفى من الزيت الزائد

ملحوظه :-

لا نوضع البهارات على الطعميه عند دخولها الفريزر

لانها سوف تجعل العجينه سوداء

وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

طريقة تحضير الطعميه المصريه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

 مواضيع مماثلة

-
» طريقة عمل العوامة
»  طريقة عمل السنيتشل اكلة لزيزةكتير
» اسهل طريقة للعمارة في برنامج 3ds max
» طريقة حفظ السنة :للشيخ سليمان العلوان
» طريقة حصرية لتشغيل idman بعد اكتمال الصلاحية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي @ ايـــــام و بنعشـــــــها @ esprit habib ::  :: -