منتدي @ ايـــــام و بنعشـــــــها @ esprit habib
منتدايات ايــــــــــام و بنعشـــــها ترحب بكم ونتمني لكم قضاء اسعد الاوقات
ونتشرف بأنضمامك الينا

omar zayed



منتدي @ ايـــــام و بنعشـــــــها @ esprit habib

منتدي @ ايــــــام و بنعشهــــا @ يرحب بكم
 
الرئيسيةمكتبة الصوربحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة تحضير الطعميه المصريه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ملكه المنتدى

avatar

عدد المساهمات : 2
تاريخ التسجيل : 10/12/2010
العمر : 21

مُساهمةموضوع: طريقة تحضير الطعميه المصريه    الجمعة يناير 14, 2011 6:16 am

احنا كشعب مصرى بنحب الطعميه وخصوصا يوم الجمعه
وكمان بنحب اى زيوت تخلينا منفهمش حاجه على الصبح






المقادير:

1- 1/2 كيلو فول مدشوش

2- ربطه شبت (من ام هريدى)

3- ربطه كرات اخضر(بردو من ام هريدى)

4- شطه , كمون , ملح

5- بصله كبيره + بعض فصوص من الثوم

طريقه التحضير :

1- ينقى الفول ويغسل وينقع بالماء لمده 6:5 ساعات

2- بعد ذلك يصفى الفول من الماء

3- تقطع الخضره بعد غسلها والبصل والثوم

4- بعد ذلك يفرموا بمفرمه اللحم او مفرمه الكهرباء

حتى تنعم

5- وتكيس فى اكياس وتوضع فى الفريزر

6- عند قليها يخرج الكيس من الفريزر حتى يفك من التجميد

7- نضع عليه الملح والبهارات وقليل من الكربوناتو

8- نحضر الزيت ويغلى وتشكل الطعميه الى اقراص

8- تبلل اليد بالسمسم والكسبره الناشفه وتبطط الاقراص

وتوضع فى الزيت حتى تستوى

وتوضع اقراص الطعميه على ورق نشاف

حتى يصفى من الزيت الزائد

ملحوظه :-

لا نوضع البهارات على الطعميه عند دخولها الفريزر

لانها سوف تجعل العجينه سوداء

وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة تحضير الطعميه المصريه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي @ ايـــــام و بنعشـــــــها @ esprit habib :: منتدايات بيت حواء :: مطبـــــــــخ ايـــــــام و بنعشهـــــا-
انتقل الى: